13

Zahradní bazény dnes již patří k běžnému standardu. Přestaly být sezonní záležitostí a za určitých podmínek je lze užívat celoročně.
Pojďme se nyní podívat, co vše je potřeba připravit předem.

Volba vhodného místa

V první řadě je potřeba zvolit vhodné místo s využitím maximální délky slunečního svitu a rozvodem elektrické energie. Vyvarujeme se místu s padajícím listím, s výskytem spodní vody a pohyblivým terénem.

Následuje výběr typu bazénu

Po výběru nejvhodnějšího místa na zahradě přichází samotné vybírání bazénu. V potaz vezmeme velikost, tvar a materiál bazénu.

Úřední záležitosti

Od velikosti bazénu se také odvíjí úřední zákonitosti. Podle stavebního zákona bazény do 40 m2 plochy nevyžadují ohlášení ani stavební povolení, vyžadují však územní rozhodnutí nebo územní souhlas, který vydá příslušný stavební úřad. Pro bazény větší, než 40 m2, je potřeba stavební povolení.

Výkop a příprava podloží bazénu

Jakmile máme vybraný konkrétní bazén, přichází na řadu výkopové práce. S těmi vám pomůže naše firma Miroslav Šmíd, která disponuje moderní těžkou technikou sestávající z několika typů bagrů, traktorbagrů a jeřábů. Po vyhloubení jámy je potřeba ji vysypat štěrkem. S tím vám opět pomůže naše firma, která vlastní soukromou deponii na prodej různých frakcí štěrku, písku a zeminy.

Transport bazénu, usazení a terénní práce

Po vyzrání betonové desky hotový skelet bazénu na místo určení dopravíme a usadíme pomocí jeřábové techniky. Následně se provede montáž čisticí technologie a příslušenství (skimmer, trysky, světla, protiproud, hadicové rozvody apod.). Tuto fázi je dobré svěřit firmě, od které jste si zakoupili příslušný typ bazénu.
Po zapojení filtrační techniky následuje fáze obetonování skeletu, napuštění vody do bazénu a finální dobetonování. S následnými terénními úpravami okolí bazénu vám také naše firma ochotně pomůže.

Plánujete realizaci bazénu? Nechte si vypracovat nezávaznou cenovou nabídku.

Neradi voláte? Napište nám!

Vyplňte prosím Vaše jméno.

Nesprávný formát telefonního čísla.

Nesprávný formát emailu.

Vyplňte prosím místo realizace.

Řekněte nám prosím více.

Neplatný vstup

Je nutný souhlas se zpracováním osobních údajů.